Στη σύλληψη ενός 35χρονου Ισραηλινού, προχώρησαν οι ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικής, οι οποίες κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, 14 Αυγούστου 2026, στο νότιο Ρέθυμνο, στη Δημοτική Ενότητα Φοίνικα του Δήμου Αγίου Βασιλείου, η οποία απείλησε να πάρει διαστάσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 35χρονος υπήκοος Ισραήλ προκάλεσε από αμέλεια την πυρκαγιά, περίπου στις 19:11, κατά τη χρήση ψησταριάς, ενώ η περιοχή βρισκόταν σε Κατηγορία Κινδύνου 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς).
Μετά την άμεση διερεύνηση του περιστατικού και τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων, ο 35χρονος συνελήφθη σήμερα, 15 Αυγούστου 2026, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για εμπρησμό από αμέλεια και θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.
Σημειώνεται ότι, από 1 Ιανουαρίου έως και 15 Αυγούστου 2026, έχουν επιβληθεί…

