Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για τη σημαντική μεταρρύθμιση στον τομέα της Ανακουφιστικής Φροντίδας, με την υλοποίηση για πρώτη φορά ενός ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την περίοδο 2025-2030.
Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, σημειώνει η ανακουφιστική φροντίδα εντάσσεται πλέον οργανωμένα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με στόχο την καθολική και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών, την ανάπτυξη δομών σε νοσοκομεία και κοινότητα και την ενίσχυση της κατ’ οίκον φροντίδας.
Ο υφυπουργός εξηγεί πως η ανακουφιστική φροντίδα δεν αφορά μόνο τους ογκολογικούς ασθενείς. Αφορά ανθρώπους που ζουν με σοβαρές, χρόνιες ή απειλητικές για τη ζωή παθήσεις, παιδιά, ηλικιωμένους και τις οικογένειές τους.
Πλέον, σύμφωνα με…

