Διήμερη εκδήλωση πραγματοποίησε στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα, την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων & Περιχώρων – ΣΑΑΠΠ, σε συνδιοργάνωση με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού.

Οι αρτοποιοί αντιμετωπίζουν πιέσεις από την αύξηση του κόστους παραγωγής, λόγω της ενεργειακής ακρίβειας, που σημαίνει ότι οι επιλογές βρίσκονται είτε στην απορρόφησή του, είτε στην αύξηση των τιμών, είτε στη διακοπή της λειτουργίας της επιχείρησής τους.

Για το λόγο αυτό επισημαίνουν ότι: «Η ευθύνη για την προστασία του καταναλωτή και της εγχώριας παραγωγής δεν μπορεί να μεταφέρεται αποκλειστικά στον επαγγελματία. Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα τη βιοτεχνική αρτοποιία».

Στήριξη του φούρνου της γειτονιάς, μπροστά στο ενεργειακό κόστος, ζητούν οι αρτοποιοίΣτήριξη του φούρνου της γειτονιάς, μπροστά στο ενεργειακό κόστος, ζητούν οι αρτοποιοί

Το διεκδικητικό τους πλαίσιο αναφέρει τα…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ