Σε επενδύσεις για βιώσιμα καύσιμα και καθαρές τεχνολογίες στη ναυτιλία και την αεροπορία ζητούν να κατευθυνθούν τα έσοδα του EU ETS η ένωση ευρωπαίων εφοπλιστών European Shipowners | ECSA και η ένωση αεροπορικών εταιρειών Airlines for Europe (A4E).

Οι δύο κλάδοι συνεισφέρουν ήδη πάνω από 11 δισ. ευρώ ετησίως στα έσοδα του ETS, με τη ναυτιλία να αποδίδει περίπου 9 δισ. ευρώ και τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες 2,3 δισ. ευρώ το 2024.

Η ECSA και η A4E τονίζουν προς την Κομισιόν ότι τα βιώσιμα καύσιμα παραμένουν πολύ ακριβότερα από τα συμβατικά, τέσσερις φορές στη ναυτιλία και τρεις έως έξι φορές στην αεροπορία.

Ο γενικός γραμματέας της ECSA, Σωτήρης Ράπτης, υπογράμμισε ότι, ενώ οι Ευρωπαίοι πλοιοκτήτες κατέχουν το 44% του παγκόσμιου orderbook πλοίων με βιώσιμα καύσιμα, η Ευρώπη υστερεί στην παραγωγή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ