Οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τις αρχές Μαρτίου, ενώ ο δείκτης Dow Jones έφτασε σε ιστορικό υψηλό τη Δευτέρα, αφότου οι ΗΠΑ και το Ιράν ανακοίνωσαν συμφωνία για την επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ.

Το Brent, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το πετρέλαιο, υποχώρησε κατά 4,76% στα 83,17 δολάρια ανά βαρέλι, η χαμηλότερη τιμή κλεισίματος από τις 4 Μαρτίου. Το WTI, το σημείο αναφοράς για το πετρέλαιο στις ΗΠΑ, υποχώρησε κατά 4,87% στα 80,75 δολάρια ανά βαρέλι, επίσης η χαμηλότερη τιμή κλεισίματος από τις 4 Μαρτίου.

Η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν και η πτώση των τιμών του πετρελαίου έγιναν δεκτές με ανακούφιση από τη χρηματιστηριακή αγορά. Ο Dow κέρδισε 469 μονάδες, ή 0,92%, και έκλεισε σε ιστορικό υψηλό στις 51.671 μονάδες, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό που είχε σημειωθεί στις 4 Ιουνίου.

Ο S&P 500



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ