Σε χειρουργικού χαρακτήρα παρεμβάσεις στο κυβερνητικό σχήμα θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και κλειδώνουν τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση.
Οι αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν την επομένη Πέμπτη ή την Παρασκευή, ενώ την Τέταρτη θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ για την εκλογή νέου γραμματέα του κόμματος. Το νευραλγικό αυτό πόστο θα αναλάβει ένα πρόσωπο από την νεότερη γενιά των «γαλάζιων» στελεχών και συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
Όσον αφορά στις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο θα είναι περιορισμένης έκτασης, καθώς ο πρωθυπουργός έχει δείξει πως δεν αρέσκεται σε σαρωτικούς ανασχηματισμούς. Μια θέση που θα πρέπει να καλυφθεί είναι αυτή του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, καθώς όπως αναφέρθηκε ο κ. Κυρανάκης «μετακομίζει» στην Πειραιώς.
Τα σενάρια
Με βάση τις πληροφορίες…

