Η αμερικανική κυβέρνηση υπαναχώρησε στην απόφαση που είχε ανακοινώσει στις 22 Μαΐου, με βάση την οποία οι υποψήφιοι για την απόκτηση καθεστώτος «μονίμου κατοίκου» των ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν τις σχετικές διαδικασίες ευρισκόμενοι στη χώρα τους, γράφει η εφημερίδα New York Times, μετά το κύμα διαμαρτυριών που ξέσπασε.
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, που είναι αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης, είπε στην εφημερίδα ότι η νέα πολιτική δεν θα εφαρμοστεί εντέλει σε όλους τους υποψηφίους για την απόκτηση «πράσινης κάρτας» αλλά «κατά περίπτωση».
«Ήταν απλώς μια υπενθύμιση προς τους υπαλλήλους να χρησιμοποιήσουν τη διακριτική τους ευχέρεια» για να κρίνουν εάν θα απαιτούν ή όχι από τους υποψηφίους να φύγουν από τις ΗΠΑ προκειμένου να υποβάλουν την αίτησή τους από το εξωτερικό, ανέφερε το υπουργείο.
Μόλις την περασμένη…

