Δεν θα προσέλθει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τη διάταξή του να μην ανασύρει από το αρχείο την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, θα αποστείλει σχετική επιστολή επικαλούμενος ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τη νομολογία του Αρείου Πάγου, «δεν νοείται να πάει στη Βουλή για παροχή απαντήσεων για δικαιοδοτική κρίση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου».
Σημειώνεται ότι και η προκάτοχος του κ. Τζαβέλλα, Γεωργία Αδειλίνη, είχε πράξει ανάλογα. Επίσης, αρνητική ήταν και η κλήση το 2024 της τότε εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου, όταν ζητήθηκαν στοιχεία για τον πειθαρχικό της έλεγχο, καθώς και η κλήτευση της τότε αντιπροέδρου του Α.Π. και προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Ελένης Φραγκάκη.
Υπενθυμίζεται ότι…

