Μετά τους λιτούς εορτασμούς στη Μόσχα για την Ημέρα της Νίκης, και παρά την πολεμική ρητορική του κατά του ΝΑΤΟ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε το περασμένο Σάββατο ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πλησιάζει στο τέλος του.
«Πιστεύω ότι το ζήτημα φθάνει στο τέλος του», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε δημοσιογράφους, αν και λίγες ώρες νωρίτερα ότι παρόλο που οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες με «μια επιθετική δύναμη που στηρίζεται και εξοπλίζεται από ολόκληρο το ΝΑΤΟ», «η νίκη ήταν πάντα και θα παραμείνει δική μας».
Κληθείς να σχολιάσει έπειτα τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ότι οι εξελίξεις στην ειρηνευτική διαδικασία υποδηλώνουν ότι ο πόλεμος πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του.
«Όλη η πρόοδος σε ό,τι αφορά την ειρηνευτική διαδικασία επιτρέπει να…

