Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προειδοποίησε ότι η Ρωσία προετοιμάζει νέα επίθεση κατά των ενεργειακών υποδομών της χώρας, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την έκκλησή του για την αποστολή αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot.
«Αυτή τη στιγμή, διαθέτουμε πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών σύμφωνα με τις οποίες προετοιμάζεται νέα επίθεση κατά του ενεργειακού τομέα, των γεφυρών μας πάνω από τον ποταμό Δνείπερο, καθώς και πολιτικών υποδομών», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος στο βραδινό διάγγελμά του.
Όπως πρόσθεσε, η Πολεμική Αεροπορία και ο στρατός προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης επίθεσης, ωστόσο η κατάσταση παραμένει «δύσκολη».
Ο Ζελένσκι υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας με αναχαιτιστικούς πυραύλους για τα συστήματα Patriot.
«Χρειαζόμαστε…

