Στον εντοπισμό ενός σκάφους αναψυχής στα ανοιχτά της Σκοπέλου, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως πλωτή βάση παράνομης αλιείας προστατευόμενων κοραλλιών, με εκτιμώμενη αξία φορτίου 800.000 ευρώ, οδήγησαν οι έρευνες της Γενικής Διεύθυνσης Δυνάμεων Ελέγχου Οικονομικών Συναλλαγών (ΓΔ ΔΕΟΣ) της ΑΑΔΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αποκαλύφθηκε όχι από τυχαίο έλεγχο στη θάλασσα, αλλά μέσω ελέγχων με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου (risk analysis) σε συγκεκριμένη εταιρεία μεταφορών από τη ΔΕΟΣ.
Τα συστήματα αξιολόγησης κινδύνου, τα οποία εφαρμόζονται συστηματικά πλέον από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, εντόπισαν ύποπτες παραδόσεις φορτίων οι οποίες συνοδεύονταν από δηλώσεις εμπορευμάτων με ασαφείς περιγραφές.
Οι κινήσεις της εταιρείας κίνησαν την προσοχή των ελεγκτών της ΑΑΔΕ και τους οδήγησε σε…

