Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και ο γερουσιαστής Φλάβιο Μπολσονάρου συγκεντρώνουν ισόβαθμες ψήφους ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Nexus/BTG Pactual τη Δευτέρα, καθώς ο δεξιός βουλευτής μείωσε τη διαφορά από τον αριστερό νυν πρόεδρο.

Σε έναν προσομοιωμένο δεύτερο γύρο, ο Λούλα θα λάμβανε το 46% της ψήφου των ψηφοφόρων σε σύγκριση με το 45% του Μπολσονάρου.

Μια δημοσκόπηση της Nexus στις 27 Ιουλίου έδειχνε τον Λούλα να προηγείται του Μπολσονάρου με 47%-43%.

Σε ένα σενάριο πρώτου γύρου, ο Λούλα θα προηγούνταν με 41% των ψήφων, ακολουθούμενος από τον Μπολσονάρου (37%), τον Ρονάλντο Καϊάντο (5%), τον Ρενάν Σάντος (4%) και τον Ρομέου Ζέμα (3%).

Η προηγούμενη δημοσκόπηση έδειξε ότι ο Λούλα συγκέντρωνε 42% και ο Μπολσονάρου 33% στον πρώτο γύρο.

Εάν κανένας υποψήφιος δεν κερδίσει…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ