Στη δημιουργία κοινής εταιρείας για την ανάπτυξη του νέου διοικητικού συγκροτήματος της ΔΕΗ στη λεωφόρο Μεσογείων, προχώρησαν η ΔΕΗ και η Dimand, επισημοποιώντας μια συνεργασία που ωρίμαζε τα τελευταία δύο χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος του έργου πλέον προσεγγίζει τα 180 εκατ., έναντι περίπου 110 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) που ήταν η αρχική εκτίμηση κατά τον σχεδιασμό του το 2024, βάσει της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Η νέα εταιρεία, με την επωνυμία Powerhub Properties, ανήκει κατά 50% στη ΔΕΗ και κατά 50% στη Dimand και διαθέτει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 14,1 εκατ. ευρώ. Αντικείμενό της είναι η ανάπτυξη και εκμετάλλευση του ακινήτου της πρώην Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), όπου θα ανεγερθεί η νέα έδρα της ΔΕΗ.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για το συγκεκριμένο έργο τα τελευταία περίπου δύο χρόνια με τη Dimand να…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ