Το Ισραήλ έδωσε το τελικό «πράσινο φως» για την αγορά δύο νέων μοιρών προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών F-35 και F-15IA από τις εταιρείες Lockheed Martin και Boeing, σε μια συμφωνία αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η συμφωνία, που εγκρίθηκε από την Υπουργική Επιτροπή Προμηθειών του Ισραήλ, αποτελεί το πρώτο βήμα ενός σχεδίου ύψους 350 δισεκατομμυρίων σέκελ (περίπου 100 δισεκ. ευρώ) για την ενίσχυση του ισραηλινού στρατού και «της ετοιμότητας ενόψει μιας απαιτητικής δεκαετίας για την ισραηλινή ασφάλεια», ανέφερε το υπουργείο .

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι οι νέες μοίρες θα αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας, αντιμετωπίζοντας τις περιφερειακές απειλές και διατηρώντας τη στρατηγική αεροπορική υπεροχή του Ισραήλ.

«Παράλληλα με τις άμεσες ανάγκες…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ