Την εμπλοκή της στο περιστατικό που στοίχισε τη ζωή σε έναν Γάλλο κυανόκρανο και προκάλεσε τον τραυματισμό ακόμη τριών ειρηνευτών στον νότιο Λίβανο αρνείται η Χεζμπολάχ.

Νωρίτερα, η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ (UNIFIL) ανέφερε ότι η αρχική της εκτίμηση «δείχνει πως τα πυρά προήλθαν από μη κρατικούς δρώντες (φερόμενα μέλη της Χεζμπολάχ)», επισημαίνοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει επίσημη έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε επίσης ότι με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, η ευθύνη φαίνεται να βαραίνει τη Χεζμπολάχ.

Από την πλευρά της, η οργάνωση, που υποστηρίζεται από το Ιράν, εμφανίζεται «έκπληκτη» από, όπως υποστηρίζει, τη βιασύνη ορισμένων να διατυπώσουν «αυθαίρετες κατηγορίες».

Παράλληλα, υπογραμμίζει «την ανάγκη συντονισμού μεταξύ του λιβανικού στρατού…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ