Πριν τον πρώτο γύρω των γαλλικών εκλογών, αναμένεται να βγει η απόφαση του Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Γαλλίας, για την καταδίκη της Μαρίν Λε Πεν, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τις πηγές, το «Cour de Cassation», θα προσπαθήσει να βγάλει την απόφασή του «στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου», ενώ ο πρώτος γύρος των εκλογών θα λάβει χώρα στις 18 Απριλίου.
Η τόσο ταχεία έκδοση δικαστικής απόφασης αποτελεί πρωτοτυπία για το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Το δικαστικό ιστορικό της Λε Πεν
Η Γαλλίδα πολιτικός που αποτελεί, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το φαβορί για τις γαλλικές εκλογές, είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως, αλλά και από το Εφετείο του Παρισιού για την υπόθεση υπεξαίρεσης δημοσίων πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η δευτερόδικη απόφαση, παρ’ όλο που ήταν καταδικαστική,…

