Την υποβολή αιτήματος αδειοδότησης από τη γαλλική Nexans για εργασίες έρευνας και πόντισης καλωδίου στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, διευκρινίζοντας ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν μόλις ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι η Nexans υπέβαλε το αίτημα για λογαριασμό της κύριας εταιρείας του έργου και ότι την έρευνα θα πραγματοποιήσει γαλλικό πλοίο.

Οι δύο αρμόδιες αρχές

Όπως εξήγησε, ακολουθείται η κατά νόμο διαδικασία, η οποία προβλέπει την έκδοση άδειας από την ΕΧΑΕΘ και το Λιμενικό.

«Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών. Άρα, αυτές είναι οι δύο αρχές οι οποίες δίνουν την άδεια», σημείωσε.

«Μόνο στις αρμόδιες ελληνικές αρχές»

Ο…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ