Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου προγραμματίστηκε από την Διάσκεψη των Προέδρων να διεξαχθεί η δεύτερη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη ψηφοφορία, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, η αντιπολίτευση δεν υπερψήφισε καμία από τις συνταγματικές προτάσεις, με το ΠΑΣΟΚ να δηλώνει «παρών» σε ορισμένα άρθρα τα οποία εκτιμά ότι χρήζουν αναθεώρησης, ενώ μόνο οι βουλευτές της Ν.Δ. -μαζί με κάποιους ανεξάρτητους βουλευτές- τις υπερψήφισαν.

Έτσι, στην τρίτη και καταληκτική ψηφοφορία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη αναθεωρητική Βουλή, θα πρέπει τα προτεινόμενα άρθρα να υπερψηφιστούν τουλάχιστον από 180 βουλευτές για να κριθούν αναθεωρητέα.

Στις 17/9 η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας Ζ. Κωνσταντοπούλου και Δ. Αβραμόπουλου

Εν τω μεταξύ, η Διάσκεψη των…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ